CoolerMaster - Make it Yours Dombai Sports TwitchTV
Lagardère Sports
next events

News

Date 27.11.2017
Nagy izgatottsággal várta egy egész ország az idei ROG MEB döntőjét a WiLD és a THR között, melynek történéseit az Esport 1 cikkéből élhetjük át újra.


November 26., délután 5 óra. Ez az időpont jelezte a ROG Magyar Elit Bajnokság második évadának végjátszmáját, vagyis a végső döntőt. Sok minden változott tavaly óta: a résztvevő csapatok, a játékosok egyes csapatokban, az egész verseny formátuma, -de egy valami nem. Idén, ahogy tavaly is, a THR és a WiLD nézett farkasszemet a döntőben, melyet ezúttal is a Docler székházában tartottak meg. Most is telt ház volt, sőt idén még az aulában is le lehetett ülni, aki esetleg már nem fért be a nézőtérre.


A tavalyi kupát visszahozta a THR, melyre nagyon éhesek voltak a vadak, főleg a PlayIT-en elért második hely után. Kissé hasonlatos volt a helyzet, mint a világbajnoksági döntőn, elvégre ott is ugyanazt a két csapat nézett egymással szembe. A végeredmény hasonló lett, hiszen itt is trónfosztás történt, ráadásul 3-0-val, szóval a WiLD igazán odatette, amit kellett.

 


Az első mérkőzésen kék oldalon kezdett a THR, míg a WiLD a piros oldalon. Sk1nz or bátor volt, és elsőként hozta el Azirt, amire Meight egy LeBlanc-kal válaszolt. Ezt a matchupot már láthattuk a PlayIT-en is, és nem volt szép Azir számára. Ezúttal sem változott sokat a kimenetel, bár Meight eleinte kissé passzívan játszott, de pár perc elteltével magabiztosabbá vált és lassan, de biztosan beindult a LeBlanc dózer. A két pokoli sárkány is megtette hatását, hiába adta fel az első tornyot a WiLD. A Baron Nashort azért elhozta magának a WiLD, és a 25. percben Meight már 8 gyilkossággal rohangált, amikkel jobbra-balra tüntette el az embereket, de hi im mate Tristanaja is fájt, ezzel az előnnyel pedig kevesebb, mint 26 perc alatt megnyerték az első mérkőzést.


Természetesen ez volt az utolsó alkalom, hogy Meight LeBlancozhatott. Csüggednie azért nem kellett annyira, hiszen második mérkőzésre megkapta Vladimirt, akivel ugyanúgy félelmetes tudott lenni. Carabon egy korai gyilkossággal indult meg Jayce-el, míg Marine végig büntetve volt még Sick által is. Az első tornyot ezúttal a WiLD kaparintotta meg. Hi im mate megkapta a preseason egyik kedvencét; a Kleptomancy-s Ezrealt, meg is lett az eredménye: kevesebb, mint 20 perc alatt Trinity Force-al és befejezett Muramana-val is rendelkezett. Itt egy kicsit lassabban indultak be a csapatok, a 18. percben még csak 3 gyilkosságot láthattunk. A mid game-ben felső ösvényen volt egy egész jó cseréje a THR-nek, Meightért áldozták Qgloofot, nem úgy mint miden, ahol Joe-t sikerült elkapni a 26. percben, a Baron Nashorral együtt pedig már lehetett is tovább menni. Miután Sk1nzort is elkapták az inhbitor tornya alatt, nem igazán maradt waveclear, és Joe hiába éledt újra pont ekkor, megállítani már nem tudta a pirosakat. Ezzel a lendülettel meg sem álltak a Nexus bedöntéséig, és 26,5 perc alatt máris 2-0-ra vezettek a vadak.


  


A harmadik –és egyben utolsó mérkőzésen– már érezhető volt a THR mentális összeomlása. Sick a világ összes mázliját összegyűjtötte erre a mérkőzésre, hiszen számtalan alkalommal élt túl egy-egy összecsapást hajszálnyi életerővel, ami egyrészt a Nidalee gyógyításoknak is volt köszönhető. Ezt kihasználva invade-elt egyet az elején, amivel Marine Jarvanját elvitte első gyilkosságként, és hiába Flash-elt Sk1nzor utána a sárkányhoz, minimális életerővel túlélte, sőt végül Sk1nzor is meghalt, így már a 4. percben 2-0-ra ment a WiLD, Meightnek is köszönhetően. Nem sokkal később második gyilkosságát is megszerezte, így a mides Jayce korán meg lett etetve. Az első gyilkosságát a THR-nek végül Joe hozta el hextasy-val szemben, hiába próbálta őt menteni hi im mate. Az első 10 percben viszonylag kiegyenlített volt a mérkőzés a korai gyilkosságot leszámítva, igaz így is a WiLD-nál volt az előny. Alig 5 perccel később már 11-2 volt a WiLD javára, és nagyjából 8 ezer arannyal vezettek a vadak. Az sem segített, hogy a THR 4 v 5-ben védekezett az inhibitor tornyánál, miközben Benji a topos T1-es tornyot püfölte. Mire Benji hazaért, Joe és Qgloof már halottak voltak, míg a WiLD 5 emberrel ostromolt. Nem is tudták őket megállítani, és a harmadik mérkőzést végül 16 perc és 42 másodperc alatt fejezték be, megnyerve ezzel a ROG MEB második szezonját.

 


A másfél milliós fődíj így idén a WiLD markát ütötte, ahogy az aranyérmek, és természetesen a ROG MEB kupa is, no meg az az önfeledt öröm, amiért az elmúlt 2-3 hónapban keményen megdolgoztak.


Forrás : Esport1


Links: • Esport1
written by painkillerYou have to login!

register now!
login

  • Cooler Master
  • Dombai Sport